Şirnexlı gençlerden DEM Parti adaylarına destek yürüyüşü

Şirnex’te DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkanlarına destek için meşaleli yürüyüş gerçekleştiren yüzlerce genç, “Direne direne kazanacağız” dedi.

YEREL SEÇİMLER

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala Şirnexli yüzlerce genç, DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Turan Saltan’a destek ziyaretinde bulundu. 

İftardan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce genç, Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan DEM Parti seçim bürosuna kadar “Şirnex sizinle gurur duyuyor”, “Gençlerin umudu Turan Başkan”, “Gençlerin umudu Berivan başkan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş boyunca alkış ve ıslık çalan gençler, yaktıkları meşalelerle seçim bürosuna geçti. 

Gençleri seçim bürosunda DEM Parti Şirnex İl eşbaşkanları, DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkan adayları Berivan Kutlu, Turan Saltan, DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex önceki dönem Milletvekili Hasan Özgüneş karşıladı. 

‘SEÇİM KÜRT HALKI VE AKP İKTİDARI ARASINDADIR’

Gençlere hitaben konuşan DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkanı Turan Saltan, “Bu seçimler sadece bizler ve Mehmet Yarka arasındaki bir seçim değildir. Bu seçimler, Kürt halkı ve AKP iktidarı arasındaki bir seçimdir. Herkesin bunun farkında olması gerekiyor. Seçimlere kısa bir süre kaldı. Bu seçimlerde zalimlere, zulümlere karşı oy kullanacağız. Bizler, bu halka hizmet etmek için geliyoruz” dedi. 

‘GENÇLER, HALKIMIZIN UMUDUDUR’

DEM Parti Şirnex Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu ise, “Güzel arkadaşlar, değerli gençler ve ülkemin umudu olan gençler. Newroz’da gençlik ruhuyla 31 Mart’taki başarımızı şimdiden kutladık. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bizlerin gurur kaynağısınız. Sizlerle kazanacağız” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından gençler, seçim bürosuna geçti. Şarkılar söyleyen gençler, halaya durdu.